Home / Contact
Agenda / Nieuws

Diaconiecollecte voor bestrijding van kinderuitbuiting door Woord en Daad Publicatiedatum: 01 juli 2024

Diaconiecollecte voor bestrijding van kinderuitbuiting door Woord en Daad

Zondag 7 juli DV zal de diaconiecollecte een doelgerichte collecte zijn. Deze zondag wordt gecollecteerd voor bestrijding van kinderuitbuiting in ontwikkelingslanden door Woord en Daad.

Jaarlijks worden miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden slachtoffer van lichamelijk of geestelijk geweld of misbruik. Deze vorm van uitbuiting berooft kinderen van hun kindertijd en vaak ook van de kans op onderwijs. Woord en Daad zet zich via het onderwijsprogramma in voor deze kinderen. Samen met partnerorganisaties in ontwikkelingslanden doorbreekt Woord en Daad de keten van uitbuiting, misbruik en kinderarbeid.

Op de Filipijnen zorgt misbruik ervoor dat kinderen niet naar school kunnen. Ze krijgen dagelijks te maken met geweld, wat schadelijk is voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ook in Haïti, Ethiopië, Burkina Faso en Benin werken veel kinderen als huisslaaf. Woord en Daad en partnerorganisaties in ontwikkelingslanden helpen deze huisslaven, maar zij richten zich tegelijkertijd op de familie en werken samen met politie, scholen, kerken en de overheid.

Strijd tegen kinderuitbuiting in cijfers:
2.300 kinderen ontvangen steun na uitbuiting
14.500 kinderen ontvangen steun om uitbuiting te voorkomen (preventie)
2.700 kwetsbare families ontvangen trainingen

Zo wordt kinderuitbuiting een halt toegeroepen en hierdoor krijgen deze kinderen weer hoop op een beter leven door op te groeien in een veilige thuissituatie!

Vrijwilligersgroep Woord en Daad Katwijk

PR Diaconie

©2024 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter