Home / Contact
Agenda / Nieuws

4-10 okt 2024 Publicatiedatum: 04 oktober 2024

wijkbericht

Wapens.
Ik dwaalde -achter een gids- door het Corrie ten Boomhuis in Haarlem. Opeens zag ik het bordje aan de wand in dat historische pand. Inderdaad, de muren konden spreken:
Onze wapens zijn gevouwen handen
en niet de kracht van staal
Dát is onze weerstand
en God is generaal

Van zondag.
Dominee Van der Plas deed Katwijk weer eens aan. In de avonddienst in de Nieuwe Kerk ging de Bijbel open, maar ook het waardevolle leerboek van de catechismus. Zondag 20 is maar een korte zondag, maar wat zit er veel in. Dat kwam naar voren in de preek over de Heilige Geest. Wie Hij is en wat Hij doet. Ernstig werd benadrukt om de Heilige Geest nooit los te maken van het Woord en van de Heere Jezus Christus. Hij is als de man die de schijnwerper bedient. Christus en Zijn kruis komen in het licht en zelf blijft Hij in de schaduw. Ook de rijkdom van de kinderdoop kwam naar voren, zodat je in verwondering zegt en gelooft dat dáár de Heere Zich al over je heen boog en je naam kende. De preek liep uit op de hartelijke uitnodiging om te komen drinken van het water van het leven om niet. ‘Heer ik hoor van rijke zegen’, ja dat werd die avond wáár!

Tot zondag.
We verwachten ds Baas uit Nunspeet en zien uit náár, hopen óp en bidden óm een gezegende dienst.

In de  bus.
Als het goed is, kreeg u de wijkflyer en jullie, jongeren, de catechisatiefolder in de bus. Viel je toch tussen wal en schip? Neem even contact op met de scriba en we bezorgen alsnog. In ieder geval geldt de uitnodiging ook dan voor (jo)u: KOM AAN BOORD.

Daniël geboren.
In de moederschoot geweven, tot een wonder van bestaan. Bracht God jou in ons leven; dankbaar noemen wij jouw naam. Zo kondigden Sander, Janneke en Jaelle van den Bosch de geboorte van hun zoon en broertje Dirk Alexander (roepnaam Daniël) aan. Hij zag op zaterdag 21 september het levenslicht om 17.45 uur. We feliciteren hen van harte met dit nieuwe leven. Op het kaartje staat nog een vermeldenswaardig gedichtje wat ik ook graag overneem: U hebt mij bedacht. In U ontspringt mijn leven. U hebt elke dag in Uw boek geschreven. Ontzagwekkend wat U doet. Wat U schept is zuiver goed. Wonderlijk is mijn bestaan. Ik prijs Uw grote Naam! Ken mijn hart, doorgrond mijn denken. Neem mijn hand. Leid mij op Uw weg. Er staat geen AMEN onder, maar dat woord had niet misstaan.

Beroepingswerk.
Maandag 7 oktober hopen we te vergaderen en op de agenda staat ook dit zeer belangrijke punt. Wie weet, kunnen we op die avond weer een paar stapjes zetten richting een uit te brengen beroep. Blijft u de handen ervoor vouwen?

SeniorenBijbelkring.  DV dinsdag 8 oktober komt deze kring weer samen in het Maranathacentrum. We bespreken Romeinen 8: 28-39. U vindt nadere toelichting op dit gedeelte in hoofdstuk 2 van het boekje ‘Goudaders’ van prof. dr. H. van den Belt. Zoals gebruikelijk hoop ik nog wat verder uit te leggen en gaan we daarna weer met elkaar in gesprek. Wie belangstelling heeft, is hartelijk welkom. We beginnen om 10.00 uur en vanaf 9.45 is de inloop. Ds. A.W. van der Plas

Meeleven.
We leven mee met Huig en Coby van Duijn-van Duijvenbode. Woensdagnacht overleed de vader van Coby in Overduin. Enkele uren tevoren hadden zij hem nog kunnen bezoeken en contact met hem gehad. Dagen van rouw. Heer’ waar dan heen? Tot U alleen!
Mevr. Van Dijk-Paap, Zwin 16, werd op 4 oktober aan haar heup geopereerd. Van harte hopen en bidden wij dat de behandeling geslaagd is en dat herstel zal volgen.

Zieken.
Ds Van der Plas mailde mij: Naast de al bekende namen wordt dhr. De Haas op de IC van het Martiniziekenhuis in Groningen behandeld. Ik bezocht hem daar afgelopen zaterdag. De zorgen zijn heel groot. We bidden om Gods bewarende zorg en zegen over de behandeling. 
Ik was ook bij dhr. P. van der Plas, in de Duinrand  Ik had hem eerder in Salem bezocht. Vroeger is hij nog enige tijd bezoekbroeder in de Maranathawijk geweest. Hij lijdt aan Parkinson en is ernstig ziek. Vergeet ook hem niet in uw voorbede.

Jubilea.
Echtpaar De Vries-Toet was op maandag 23 september 25 jaar getrouwd.
En cchtpaar Van Duijn-Hoek was op dinsdag 1 oktober 25 jaar getrouwd.
En een dag later -op woensdag 2 oktober- was echtpaar Van Duijvenvoorde-van der Bent wel 50 jaar getrouwd.
Eén keer goud en twee keer zilver. We feliciteren alle families van harte met deze mijlpaal op de levensweg, soms ook te midden van ziekte, chemo en veel zorg. Toch goed om stil te staan en de Heere te loven. Van harte wensen we hen ook in het verdere van hun levensweg Gods onmisbare leiding, zegen en nabijheid toe.

Terugblik.
Ook de eerste lidmatenkring is inmiddels gehouden. Donderdagavond 26 september kwamen we met meer dan 20 mensen bijeen in het Maranathacentrum. Ook hier waren weer ‘nieuwe gezichten’ te zien. Wat mooi. Dominee Westland benadrukte in zijn inleiding op de avonden waarin we stilstaan bij het Bijbelboek Hebreeën het grote belang van dit Bijbelboek met het oog op de Christusprediking en het gevaar van afhaken en verslappen; zaken van levensbelang!
De kring was mooi gevuld, maar echt waar: U/jij kunt er gelukkig ook nog bij hoor. De volgende avond is D.V. donderdagavond 24 oktober.

Giften.
Het winterwerk is weer van start gegaan. Dat merken we ook in de giftenstroom die te vermelden valt: dominee Van der Plas ontving € 20; Marja Meerkerk ontving € 15; Gert-Jan Zwanenburg en Jos van Vliet € 20 en ook per bank kwam er € 20 binnen; allemaal voor de wijkkas. Voor hetzelfde doel werd op de eerste SeniorenBijbelkring € 68,55 en op de eerste lidmatenkring € 40,10 gegeven. Heel hartelijk dank.

Ten slotte.
Wie weleens op de website van onze wijk kijkt, ziet bij de aankondiging van de Bijbelkring van 17 september jl een prachtig slot. Dat neem ik ter afsluiting graag over:
Bijbelkringen zijn zo behulpzaam om in de loopbaan te blijven lopen (Hebr. 12).
Daar leer je medelopers kennen.
Daar oefen je loopbaantechnieken.
Daar is plek voor onderlinge correctie.
Daar kun je elkaar waarschuwen voor gevaarlijke bochten.
Daar kun je elkaar bemoedigen om de ogen gericht te houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof.


Een hartelijke groet namens de kerkenraad,
Gert-Jan Meerkerk
 

©2024 Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee

Disclaimer Colofon Privacy & cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter